Sfaturi casnice

Sfaturi casnice

Sfat  1

Pentru a îndepărta calcarul și rugina de pe tacâmuri, folosește sucul de lămâie. Curăță bine lingurile, cuțitele și furculițele cu o jumătate de lămâie, lasă-le o vreme, apoi clătește-le sub jet de apă și șterge-le cu o cârpă de lână curată.

Sfat 2

Curățarea ferestrelor nu este o sarcină ușoară și plăcută. Amestecul din apă și amidon te va ajuta să scapi de petele dificile de pe geamuri. Într-un litru de apă, diluează o lingură de amidon și șterge suprafața ferestrei cu soluția obținută. Spală mizeria și amidonul cu un șervețel umed. După care șterge fereastra cu un șervețel uscat.

Sfat 3

Nu șterge niciodată mobilierul lustruit și lăcuit cu șervețelul umed. Pentru a scăpa de mizeriile de pe astfel de suprafețe, utilizează doar flanela uscată sau șervețele speciale.

Sfat 4

Un amestec de glicerină și alcool este poate cea mai eficientă soluție împotriva condensului pe geamuri. În plus, o astfel de soluție va permite ferestrelor să rămână curate mai mult timp. Această rețetă este deosebit de relevantă în anticiparea vremii reci și a începutului sezonului de încălzire.

Sfat 5

Când faci curățenie în casă, nu uita de mânerele ușilor! Pe ele viețuiesc o mulțime de bacterii, iar petele și amprentele afectează negativ aspectul încăperii. Deci, cel puțin o dată pe săptămână, șterge mânerele ușilor și sertarelor, cu șervețele speciale sau soluție de alcool.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *