Sfaturi casnice

Sfaturi casnice

Sfat  1

Pentru a îndepărta calcarul și rugina de pe tacâmuri, folosește sucul de lămâie. Curăță bine lingurile, cuțitele și furculițele cu o jumătate de lămâie, lasă-le o vreme, apoi clătește-le sub jet de apă și șterge-le cu o cârpă de lână curată.

Sfat 2

Curățarea ferestrelor nu este o sarcină ușoară și plăcută. Amestecul din apă și amidon te va ajuta să scapi de petele dificile de pe geamuri. Într-un litru de apă, diluează o lingură de amidon și șterge suprafața ferestrei cu soluția obținută. Spală mizeria și amidonul cu un șervețel umed. După care șterge fereastra cu un șervețel uscat.

Sfat 3

Nu șterge niciodată mobilierul lustruit și lăcuit cu șervețelul umed. Pentru a scăpa de mizeriile de pe astfel de suprafețe, utilizează doar flanela uscată sau șervețele speciale.

Sfat 4

Un amestec de glicerină și alcool este poate cea mai eficientă soluție împotriva condensului pe geamuri. În plus, o astfel de soluție va permite ferestrelor să rămână curate mai mult timp. Această rețetă este deosebit de relevantă în anticiparea vremii reci și a începutului sezonului de încălzire.

Sfat 5

Când faci curățenie în casă, nu uita de mânerele ușilor! Pe ele viețuiesc o mulțime de bacterii, iar petele și amprentele afectează negativ aspectul încăperii. Deci, cel puțin o dată pe săptămână, șterge mânerele ușilor și sertarelor, cu șervețele speciale sau soluție de alcool.

Share